Før kampen: Odd – S08

På tide med litt ordentlig fotball?

For å ta det første først: Vi vil ikke rippe opp i sårene fra forrige søndag. Nei. Det var for vondt. Vi brer et glemselens teppe over miséren.

Sarpsborg 08 … en postordreklubb som med tiden blir lettere og lettere å mislike. Ikke bare fordi laget spiller bra, ikke bare fordi de er en postordreklubb, ikke bare fordi de som oftest takler med knottene over ankelhøyde, ikke bare fordi det blåser i Sarpsborg nesten hele jævla tiden, ikke bare fordi vi har et sportslig kompleks i møte med dette laget, men summen av alle faktorene.

Det må presiseres at de ikke er på enga og godset-nivå, mye takket være at de ikke er fra Oslo og ikke har Marcus Pedersen. Og den gjengse sarping er stort sett av det ålreite slaget utenfor banen. Som sådan har de noe til felles med oss.

Vi håper at historikken blir til motivasjon for gutta, for det er et heltent lag vi vil se på Falkum mandag kveld! Dette blir en tøff, fysisk batalje, og da trenger vi menn som setter kassa først. Det er en klisjé, men krigen må vinnes før ballen kan spilles. Så enkelt, og så vrient.

Som i fjor, så er Frøken Skade i det ‘fro hjørnet. Det er ingen unnskyldning for den svake starten, men det er del av en forklaring. Samtidig skal vi ikke gjemme oss bak det, og med det legge til grunn at de som kommer inn ikke er gode nok. For det er feil! Spillere som Markus Kaasa, Birk Risa, Vegard Bergan og Stefan Mladenovic er utvilsomt kapable til å bidra for et topplag. Det handler bare om å være til stede når det gjelder.