Før kampen: Odd – Sandefjord

Hvalbiff på 17. mai, noen?

Det er vel liten tvil om at noe er galt i Sandefjord fotball. At laget ligger der de ligger er ingen overraskelse, men blåtrøyene har et lederskap som ikke bør implementeres noen andre steder. Hva skjedde med Magnus Powell? Dette blir bare spekulasjoner, men et eller annet sted så ble det tatt en særdeles dårlig beslutning på veien. Men som den gode motstanderen vi er, så både takker og bukker vi for alt rotet. Plastikklubb tatt i betraktning; det er dem vel unt!

Ikke at det har gått så veldig mye bedre med Geir Ludvig Fevang bak spakene. Pre-GLF holdt laget til på 12. plass, og fem tap senere (inkl. cupen) så er nest siste plass den foreløpige fasiten. Fascinerende, ikke sant? Og ser man på resultatene, så er det ikke vanskelig å se hvor skoen trykker. 1-4, 0-1, 0-3, 0-1 og 0-1 … Dette er kamper med brukbart antall nettkjenninger, men stort sett bare den ene veien. Denne rekka bekrefter også at det finnes lag med svakere målsans enn Odd anno 2017, selv om man på den tiden lot seg lede til å tro noe annet. Det er godt gjort!

Men det skal sies at sist kamp (mot Vålerenga) var en sportslig forbedring, og det ville ikke vært ufortjent om de hadde fått et poeng.

Dog, vi skal kanskje ikke gå fullstendig av spakene her? Gutta har noe å revansjere etter Ranheimkampen, der det ble ettertrykkelig bevist at 40 minutter med innsats ikke holder. Selv mot et lag som Sandefjord så må samfulle elleve være på tå hev kampen gjennom.

Vi har liten tro på at vi får en sånn kollaps igjen. Det er et ungt lag som mønstres, og da må vi regne med feilskjær fra tid til annen. Men nå er gutta så tente på revansje, at det garantert ikke blir rom for avslapning etter 40 minutter! Dette blir (nesten) garantert et oppgjør hvor de sorte og hvite holder trykket kampen igjennom, og da skal de tilreisende få slite.

Du leste det her først.

Heia Odd!