Før kampen: Odd – Stabæk

Her skal revansjeres!

Det er ikke gøy å rippe opp i gamle sår, men det forrige hjemmeoppgjøret mot Stabæk endte som en fadese. Farse, blunder, blamasje, misere, sottise, tabbe. Snørrunge har mange navn, som noen sier. Fem i sekken og null rett vei var alt annet enn gøy, og nå skal vi ta igjen for dette!

Og hvis det er en tid hvor bæringene kan slås med slike sifre, så er det nå. Laget scorer lite og slipper inn mye, noe som sjeldent er en god kombinasjon. Riktignok har de eliteseriens toppscorer i Franck Boli, hvilket er imponerende nok, men hans 15 nettkjenninger står for nesten halvparten av blåtrøyenes produksjon denne sesongen (32). Det er ikke like spektakulært.

Det er dog enkelte scenarier vi må se opp for. Bæringene er sannsynligvis seriens beste bakromslag, og gutter som Boli og Omoijuanfo er svært gode på å komme seg inn bak uoppmerksomme stoppere. Derfor blir det ekstremt viktig å stenge av området foran våre stoppere, da det ofte er der pasningene kommer fra.

Odds største mulighet i denne kampen ligger sannsynligvis i spillerne som kommer tilbake fra skade og suspensjon. Alt tyder på at hele angrepsrekka byttes ut, og at det er Broberg, Børven og Rashani som stiller i frontlinjen på søndag. Disse tre tilfører egenskaper som passer godt til søndagens motstander, uten at det er til forkleinelse for de som fikk prøve seg mot Rosenborg.

For det er et lite forflytningsdyktig midtstopperpar som skal forsøke å stoppe oss denne gangen. Spesielt Vadim Demidov kan få problemer om spillet går fort nok. Og tempo er nøkkelen for å bryte opp et lag som garantert kommer til å legge seg dypt på Skagerak Arena. Om gutta klarer å vri spillet fort nok, så skapes det rom i backrekka som alle tre fremme er gode på å utnytte.

Vi er avhengige av bedre presisjon på den siste tredelen, noe Broberg og Rashani ofte står for. Begge stiller sterkt på assistlistene, og om gutta klarer det ovennevnte så vil tempo og presisjon gi en svært spennende kamp for vår del.