Før kampen: Odd – Stabæk

Fra fire til ett poeng?

Det gikk nesten! Toppkampen mot Molde ble en høydare, selv om gutta tidvis ikke var helt oppe i ringa i 1. omgang. Men laget viste stor moral ved å gjennomføre denne opphentingen, og bør ha skaffet seg en god dose selvtillit etter dette. Igjen viser Fredrik Nordkvelle at han er i karrierens beste form, og det er godt å se ham i slag etter den uheldige skaden. Han tilfører midtbaneleddet en målfarlighet ingen andre har, og han er en katalysator i lengderetningsspillet. Med ham på banen går det fortere fremover!

Og er det noe vi trenger nå, så er det spillere med intensitet i beina. For onsdag kommer Stabæk på besøk, og de stiller med et ungt og løpsvillig lag. Guttene fra Bærum har dog ikke fått en tillitsvekkende første halvdel, og befinner seg nå på 13. plass, to poeng over direkte nedrykk. Spesielt på bortebane har det vært traurige saker, der man nå står med nettkjenninger i kun to av seks kamper. Riktignok har tre mål resultert i to trepoengere, men rapportene tilsier laget kunne stått igjen med et enda dystrere utfall.

Til denne kampen får gjestene Bi Sylvestre Franck Fortune Boli tilbake fra suspensjon. Ivorianeren står så langt for fem av Stabæks ni nettkjenninger, og det er trygt å si at han er blåtrøyenes farligste spiller. Mannen lever på offsidegrensen, og er et yndet mål for gjennombruddspasningskåte midtbanespillere. I en kamp hvor det er ventet at Odd styrer mye, så blir det viktig å nekte de tilreisende for mye kontringsrom. Det kan straffe seg.

Nå stiller Stabæk med en nygammel mann på sidelinjen, og det blir interessant å se hva Janne Jönsson stiller med. Men hvis vi ser på det årets Stabæk-lag har prestert i år, så kan det gi oss noen holdepunkter. Laget faller ofte dypt i banen, men gir bort mye rom i mellomrommet. Det betyr at vi vil komme til skuddmuligheter utenfor boksen, noe ‘kvelle spesielt forhåpentligvis vil bifalle.

Et Odd i slag er et lag med raske spillvendinger, når det snakkes etablert angrep. Og jo høyere på banen, jo bedre er det. Oldrup er tilbake i dette oppgjøret, og det betyr som oftest presisjon i de fremoverrettede pasningene. Hvis kantene og backene klarer å skape overtall på kantene i tillegg, så vil vi se mange gjennomspill mellom back og stopper. Følgelig da et rikt antall innlegg fra gode posisjoner. Med mange mann og bevegelser i boks, så kan dette fort bli veldig hyggelig!

Nå har vi en enestående mulighet til å spise oss inn på serieledelsen. Full pott på de neste to kampene vil gi oss en svært hyggelig inngang til serieferien, og en gullsjanse vi ikke har sett siden 1957. På fredag skapte vi stemning en toppkamp verdig, og det vil vi gjøre igjen! Så sikre deg din billett i dag, møt opp, og så skal vi sammen løfte taket!

Før kampen er du som alltid velkommen på Fort Falkum. Her åpnes dørene kl. 16.00, og som mot Molde så satser vi på god stemning og en god opplading.

Heia Odd!

PS: Det er fortsatt noen plasser ledig på turen til Mjøndalen. Meld deg på her!