Før kampen: Odd – Start

 

Nå vet vi hvor målet er!

Søndagens kamp er et oppgjør mellom to svært ulike klubbfilosofier. I fjor sommer ble det klart at sørlandsklubben var i ferd med å bli kjøpt opp av en gruppe investorer, med Tor Kristian Karlsen i spissen. Start En Drøm ble opplegget kalt. Konseptet går enkelt sagt ut på å kjøpe inn en bøtte med utlendinger, slik at lokale gutter presses ut. Høres kjent ut? Nei?

Med andre ord så er dette en klubbfilosofi som står i grell kontrast til det som gjøres på Falkum. Etter at de nye pengene kom så har klubben sopet inn utlendinger, og selv ikke makskvoten på ni har stagget kjøpelysten. Det er kjipt for utlending nr. ti, elleve og tolv som dermed ikke får spille, og det gjør veien lang for unge og lovende. I de siste tre rundene har laget stilt opp med null til tre lokale spillere. Stopp En Drøm er kanskje mer dekkende?

Det flyter igjen!

Nå begynner det å være gøy å være Odder! Det svinger mer og mer av gutta, og oppgjøret i Molde beviste at vi har en gjeng med et høyt toppnivå. Pasningene sitter, bevegelsene er bedre og tempoet er bra. Det er flere grunner til denne framgangen, men noe av det viktigste er Markus Kaasas inntog og (ironisk nok) Martin Brobergs vikariering i fronten.

Kaasas evne til å oppsøke ball har vært en katalyse for guttas angrep. Han er hele tiden der det skjer, og gir ballfører flere muligheter i en rekke ulike settinger. I neste omgang betyr det åpne rom, som står til disposisjon for løpssterke spillere som Nordkvelle, Risa og Rashani.

Og ikke minst Broberg! Svenskens mobilitet har skapt overraskende problemer for både Molde og Sarpsborg. Han trekker ofte ut mot kantene, og skaper med det både overtall på sin side, og rom på motsatt. En vinn-vinn-situasjon, som gutta utnyttet til fulle i begge oppgjør.

Det vil bli spennende å se disse to gutta i aksjon mot et vaklevorent sørlandsforsvar. Gultrøyene har slitt med å få skikk på det defensive, og det er lite som tyder på at det ordner seg med det første. Her vil det komme muligheter!