Før kampen: Odd – TIL

Kampen om pengene!

Med mulighetene for europacupspill så godt som ute av bildet (forbehold mtp. Haugesund-saken, og at det er fullt mulig å ta bare to poeng på fire kamper), så er det nå tre ting årets sesonginnspurt vil handle om: Forberedelser mot neste sesong, avslutte foran engens, og avslutte så høyt som mulig. Uten føtter satt på øverste eller nederste avsats så blir de fire siste kampene en anledning til å starte oppkjøringen mot 2019, i kraft av å gi unge spillere sjansen, og teste menn på utgående kontrakt. Å slå enga etter 30 runder krever vel ingen forklaring, men vi må ikke glemme at det fortsatt er anstendige pengesummer i spill. Det skiller flere millioner i Odds potensielle plasseringsbonuser, og naturligvis vil så mye som mulig være kjærkomment etter et trangt år.

Nå er det Tromsøs idrettslag som venter oss denne søndagen. Spray-tan-tiden har inntatt Nordens Paris for lengst, og det er ikke mange lysglimt å spore hos nordlendingene denne høsten. Riktignok har de distansert seg fra den tøffeste nedrykkskampen, men rekken med svake resultater lar seg merke. Sammenlignet med sommerens oppgjør, så er det et ganske forandret lag vi møter, og det menes i en nedadgående forstand.

Men laget har likevel noen styrker vi må se opp for. Spesielt kantspillet kan tidvis være friskt, da gutter som Mikael Ingebrigtsen og Robert Taylor vet hvordan man får fart på ballen. Dog må de nå klare seg uten Gjermund Åsen, da trønderen tuslet ut fra en forgangen trening med relativt varige mén. Han står med hele ni assister denne sesongen, og en øredobbebehengt Simo ValaKari vil med dette i bakhodet garantert la bekymringene kverne.

Dette vil bli en kamp med mange muligheter. Før Haugesundkampen så vi et lag i gryende form, og det er ikke umulig å plukke opp den hansken. Riktignok må vi stille et relativt nykomponert lag, da Ruud, Elba og Bilal er uaktuelle av ymse årsaker. Hva kan da nykommerne bidra med? Broberg har vi riktignok sett mye fra før, men ikke på backplass. Han skal etter sigende figurert i denne posisjonen i Allsvenskan, men det blir spennende å se om han takler det godt nok her.

Fra høyre kantposisjon blir André Sødlund vår mann. Nykommeren har ikke hatt den kjekkeste starten så langt, men i det siste har han vist gode tendenser på andrelaget. Vi kan nok ikke forvente at han går rett inn og erstatter Elba fra første sekund, men han er en smart og kjapp spiller som kan sette fyr på posisjonen når han er i form.

Og så har vi fortsatt en ung Kitolano på banen … han alene kan være verdt inngangspengene. Men ikkeno press, kamerat!