Før kampen: Odd – Tromsø

Årets siste hjemmekampblogg!

Så er vi altså her igjen. Årets siste eliteserieball skal sparkes på stadion, og etter dette venter over fire måneder uten offisielle ballspark på stadion. Vi har gått gjennom en lang og innholdsrik sesong, og nå skal altså 2×90 minutter avgjøre det hele. Viktig? Visst faen!

Men hvis dette skal gå, så kreves det bedre prestasjoner enn det vi fikk servert før landslagspausen. 1-0-tapet mot Brann var ingen stor prestasjon av noen av lagene, men tempoet og presisjonen på den siste tredelen felte Odd den gangen. Defensivt hadde laget stort sett grei kontroll, men igjen var det enkle mål som bikket det hele feil vei. Det har skjedd litt for ofte denne sesongen, og handler ofte om et lag som ikke klarer å holde balansen gjennom nitti minutter. Sideforskyvingen er ikke helhetlig, og det blir for stor boltreplass både i leddet og i mellomrommet. Dette må lukes ut!

Nå har vi hatt to uker på oss, og på søndag får vi se hvilke resultater landslagspausen gir. Denne gangen er det et poengnødent Tromsø som kommer på besøk. Gjestene er innblandet i tiårets kanskje jevneste nedrykksbatalje, og kan befinne seg på nedrykksplass før årets siste serierunde. Og det er ikke vanskelig å se hvorfor dette laget for tiden kaster glans over nedrykkssumpa … 55 innslupne mål og ti bortetap er det ikke mestertakter over!

Simo Valakaris lag stiller etter all sannsynlighet opp i en 3-1-4-2-formasjon, med Espejord og Gamst Pedersen i tospann der framme. Det er et spillende lag vi møter denne søndagen, og er primært sentralt i banen det skjer for de stripede. Laget dytter mange mann opp, og med en Espejord på banen så er det gjennomspill vi må se opp for. Gutta må ha korte avstander i leddet, slik at det blir vanskelig å flytte ballen sentralt.

Tempo blir vår nøkkel i denne kampen. Gjestene kaster mange mann framover når de har ball, og legger igjen rom som skriker etter kontringer. Disse må utnyttes! Det, sammen med at gjestene tviholder på sine høyst middelmådige evner til å spille av press i det bakre leddet, gjør at vi kommer til å se mange gjennombrudd i dag.

Det er i det hele mye som tilsier at vi får mange muligheter i denne kampen. Gjestenes forsvar er ikke av det aller kjappeste, og de har vist at de gir bort store rom i egen boks. Vi har jo for eksempel et Børvenshow som elsker slike gavmildheter, og det er ikke utenkelig at denne mannen vil få flere avslutninger enn vanlig i dag. Samtidig vil vi møte et høyt press, og det vil kreve god bevegelse og presisjon om man vil spille seg gjennom det første leddet, og inn i boks.

I dag takker vi av en av Odds viktigste spillere i moderne tid. Før 2010-sesongen hadde Viking mistet troen på den lokale gutten, og nærmest gav ham til oss. Mon tro om de har angret siden? Jonebassen tok begjærlig en viktig posisjon hos oss,  og er en av de viktigste årsakene til at vi gang på gang har kjempet i toppen. Tusen takk for alt, Jone! Denne kampen er for deg.

Dette blir et spesielt oppgjør på alle mulige måter. Siste kamp på stadion, medaljekamp, vårt siste oppgjør på J2, og Jone-med-hodekanonen takkes av. Dette er noe du ikke bør gå glipp av! Så møt opp på stadion, syng deg hes, og bli med på å skape rammen denne kampen fortjener.

Før kampen er du som alltid velkommen på Fort Falkum. Her åpnes dørene kl. 15.00, og alle over 18 år er velkomne.

Heia Odd!