Før kampen: Odd – Vålerenga

Skjelver Deila?

Du skal ihvertfall ikke se bort fra det. For der Odds form peker oppover, så er ikke stemningen like god på Valle. Riktignok har engens stort sett gjort det bra i det siste, men for en gangs skyld så taler skadesituasjonen for en favør i Odds retning. Uvant, er det ikke? For med med flere skader i de bakre rekker, så er det ikke usannsynlig at Magnus Lekven må trå til som midtstopper. Magnus Lekven! Her er det bare å fyre opp luftskytset, om så skjer.

Og at Mohammed Abu sannsynligvis må se kampen fra tribunen, er heller ingen ulempe. Den innleide Columbus Crew-spilleren har satt fart på engens siden inntredenen, og gjestene vil savne ham dypt om han ikke blir med. Abu har vært en drivkraft sentralt, og han har raskt spilt seg inn som en sentral figur i Vålerengas ballflytting. Vålerenga med og uten ham vil være to svært ulike utgaver.

Markering i boks har ikke vært engens store forse denne sesongen. Gang på gang har opponentenes offensive krefter fått fritt spillerom, noe som har ført til flere enn få nettkjenninger. Sist mot Rosenborg, der samfulle nettsus kom som et resultat av intimsonevegring. Her vil det komme muligheter, om Odd skaper nok trykk i boks.

Og her kan Torgeir Børven komme til sin rett. Han er fortsatt en luring i boksen, og vi vet fra tidligere at han er ram på å finne de riktige rommene. Dessverre så har ikke avslutteregenskapene kommet til sin rett denne sesongen, men det er aldri for sent å finne formen!

Det flyter bedre for gutta om dagen. Tempoet er bra, indreløperne skaper uro rundt midtspissen, og kantspillerne gjør tidvis som de vil. Og bakover er det svært lite som slipper til. Vi er ikke tilbake på 2014-nivået, men det er definitivt kjekkere å være Odder nå enn for noen måneder siden. Merker du at alle er litt lettere til sinns? Og hvor digg det blir å knuse enga?

PS: Vi tok med bildet av Snorre, bare for å minne deg på hvor jævlig deilig det er å knuse enga. Husker du en høstkveld på Ullevaal i 2013?