Før kampen: Odd – Vålerenga

På tide å glise litt?

Så fikk vi hvertfall se noen skudd på mål sist søndag. Bare det talte for en forbedring sammenlignet med seriestarten. Selv om smultringen ikke ble spist på noen som helst måte, så kan man hvertfall erkjenne at vi hadde fortjent et poeng i Drammen. Liten trøst er det, men det gir et incentiv til å se fremover med litt mer optimisme. Plutselig løsner det, og det beste hadde vært om vi starter med å slå Vålerenga på onsdag!

Her er det vel ingen vits i å rusle rundt grøten. Det er en gammel kjenning som skal slite innbytterbenk-krittet på bortesiden denne onsdagen. I alle år har han vært et klessetryne som de sier borti Bærgen, men i drøyt tolv av dem var han vår nevemagnet. I det dusinet var han vårt sleske glis, og det kunne man jo fort like. Nå er han noen annens, og akk så fordundrende; nå mottar han lønn i form av parkeringsbøter i provinslandsbyen.

Vi prøver bare å forklare hvordan status er ferskvare, eller noe i den gata.

Når det kommer til det sportslige er det ingen tvil om hvilken formasjon og filosofi som møter oss. Det blir etter sigende noe vi har sett før. Spørsmålet blir da om gjestene har mannskapet til å gjennomføre det de setter seg fore. Til det har vi ikke sett nok enga under Fagermo, men betraktninger kan utfoldes.

Engens er fra forhenværende år kjent for å være ballbesittende, og de har ofte vært vanskelige å stoppe på små flater. Spillere som Lekven, Finne og Dønnum har ofte funnet tonen i kraft av et smalt spill hvor kantene trekker inn for å skape overtall sentralt, men nå skal de to sistnevnte trekke utover for å gi rom for indreløperne. Om de lykkes med er vanskelig å si, men vi håper naturligvis ikke det. Men det betyr uansett at gutta må sideforskyve raskt, for engas midtbane vet hvordan de skal flytte en ball hvis de får lov til det. Vi har jo sett flere av disse i aksjon tidligere.

Hvis vi skal få noe ut av denne kampen, så må presisjonen og forflytningen bedres betraktelig. Vi møter et godt strukturert lag med brukbar fysikk og tempo, så vi er avhengige av å klare å skape rom på den siste tredjedelen. Det avhenger blant annet av at indreløperne våger seg ut på flere bakromsløp, samtidig som at ankeret klarer å holde seg spillbar hele veien. Da åpner vi et større angrepsregister, og vi får rom til å flytte ballen fortere. Da vil det komme flere innlegg, og du skal ikke se bort fra at en gjennombruddspasning kan nå en hvitskjorte.

Vi har ikke fått den starten vi ønsket oss, og toget må på skinnene før det blir for mye å hente igjen. I godsetkampen så vi en bedring gjennom oppgjøret, men det er ingen tvil om at tøffere motstand venter oss fremover. Her må det steppes opp!

Oddrane har fått en billettkvote til denne kampen, og vi har forsøkt å fordele denne kvoten basert på engasjement på hjemme- og bortekamper. Det er mange som hadde fortjent innpass til denne kampen, og å velge ut et lite utvalg har vært en vanskelig øvelse. Slik vil det dessverre være så lenge kun 200 får lov til å innfinne seg på stadion, og vi ser gjerne at dette antallet økes på et forsvarlig vis så snart som mulig. I Danmark kunne 3000 tilskuere se københavnsderbyet sist helg, og Frankrike planlegger for et tak på 5000 tilskuere når serien starter. Forhåpentligvis tar myndighetene en kikk på dette.

Som vanlig åpner Fort Falkum tre timer før kampstart (kl. 17.30), og alle over 18 år kan tre inn. Også denne gangen viser vi hele kampen.

Heia Odd!