Før kampen: Odd – VIF

Adios, Ronny?

Du hellige jul, for en avslutning på en fotballkamp vi fikk oppleve i drammen! Selv om gutta kanskje ikke gjorde sin aller beste bortekamp, så ble det en seier som vil sitte i lenge. Kampbloggeren var naturligvis tilstede på Marienlyst, og det må innrømmes at det ble sett mørkt på livet i noen få, men veldig lange sekunder. Men sett i ettertid, så ville vi vel ikke vært dette foruten? For der tunge skyer ble snudd til solskinn, så sto vi på vår lille bortetribuneflekk!

Det var på tide med tre poeng borte fra hjemme, og det var ikke ufortjent selv om vi har sett bedre Odd-kamper. Det var i det store og hele en defensivt habil kamp, da det ikke var mange eskapader hjemmelaget fikk lov til å gjøre. I det siste har vi fått se unge Odin Bjørtuft i ankerposisjon, og det ga i dette tilfellet en defensiv trygghet. Avstandene sentralt i banen var små, noe som gjorde det vanskelig å spille seg gjennom i dette området. Og det er noe som kan være lurt å ta med seg til lørdag!

Da er det Vålerengens IF som legger seg på slakterbenken. Ronny Deilas lag har langt fra innfridd de store forventningene som danser illusjonerende rundt på Valle Hovin, Etterstad, og Toten, og flere ser helst Ronnys hode på et fat snarere enn sent. Blåtrøyene har gått ni seriekamper uten seier, og befenger 9. plassen for øyeblikket. Dessverre er avstanden ned til nedrykk så stor at det scenarioet bør anses som usannsynlig.

VIF var betydelig skarpere i vårsesongen, men de har falt kraftig etter kantspilleren Ejukes avgang. Kun syv mål har blitt scoret på de siste ni kampene, og det sier seg selv at det er veldig lite. Motsatt vei har 18 gått inn, og det er opplagt ganske mye. Kombinasjonen av det forteller om et lag på vei nedover.

Uansett, så er det ikke usannsynlig at gjestene vil stille opp i en 4-2-3-1-formasjon, med Lekven og Abu sentralt. Engens spiller ofte smalt, og ønsker å skape overtall sentralt i banen. Når de er i form søkes det ofte å spille seg gjennom i dette området, noe spillere som Vilhjalmsson og Finne kan profittere av. I denne kampen må vi derfor spille med små avstander defensivt, og hardt press på ballfører. Engens er sårbare for balltap høyt i banen, og hvis vi klarer å befolke sentralen tettest, så er mye gjort.

For vår del så handler det i stor grad om å opprettholde tempoet i offensiven. Gjestenes forsvar er ikke kjent som verdens raskeste, og både Bjørdal og Kanstrup kan avsløres på fart. Her vil det komme mange kontringsmuligheter, og begge kantene kan med fordel trekke innover for å utnytte bakrommet som kommer. Hvis backene samtidig klarer å støtte opp, så kan dette bli veldig interessant.

Før kampen er du som alltid velkommen på Fort Falkum. Her åpnes dørene kl. 15.00, og det satses på både grillings og god stemning før denne viktige kampen.

Heia Odd!