Før kampen: Odd – Viking

Mandagstoppkamp på en tirsdag!

Vårens første toppkamp er her! Øyeblikkets feinschmeckere i norsk fotball møtes til dyst på Falkum, og vi ser fram til dette for å si det veldig forsiktig. Både Odd og Viking har fått en flying start, og dagens vinner kan sitte igjen som serieleder etter runde fire. Kjør kamp!

Svært få hadde nevneverdig tro på dagens gjester før sesongen, men så langt har blåtrøyene motbevist det meste. Laget har virket bunnsolide defensivt, men det skal sies at Kristiansund og Tromsø ikke har vært all verden i respektives kamper. Dette blir nok det første oppgjøret hvor Iven Austbø virkelig skal få testet seg!

Det er den andre enden vi skal bekymre oss for. I fjor var det spesielt høyresiden som fikk ting på gli, og en mann som Zlatko Tripic må stoppes. Han er en oppofrende og teknisk interessant spiller, som kan skape ubalanse på sin side. I fjor endte han på syv mål og syv assist, og ellevteplass i OBOS-ligaens poengliga. Med Johnny Furdal ute (skadet), så vil han få en enda mer sentral plass i Vikings angrep.

Odds sesonginnledning har vært like nydelig og yndig om en erigenus-rose* fra Flandern i vårlige, bohemske hager. Det har blitt sagt tidligere, men det virker som at flere av gutta virkelig har blomstret denne våren. Børvis bøtter inn mål, ‘Kvelle har slått hardere tilbake enn et gresstrå gjennom asfalt, og Oldrup server angrepet som en vannspreder i rosehagen i juni. Det har blitt en deilig bukett!

Elba Rashani har kanskje gått litt i skyggen av Oldrups og Svendsens inntredner, men bøheringens innsats har vært avgjørende for den gode innledningen. Elbassen er et uromoment på kanten, og har vært direkte involvert i fire av seks mål denne sesongen. Dette er en mann vi trenger i slag på tirsdag!

Det er en spennende kamp vi har i vente, og vi håper å se så mange som mulig på stadion på tirsdag. Før oppgjøret er du som alltid velkommen på Fort Falkum, hvor dørene åpnes kl. 16.00.

Heia Odd!

*: https://boheme.one/radio/2019/04/