Før kampen: Ranheim – Odd

Har vi noen gang vært større favoritter på en eliteseriebortebane?

Kan vi alle enes om at landslagspauser er kjedelig? Riktignok avsluttet vi ikke med brask og bram, men landsen er enkelt og greit ikke det samme som Odd. Så det er sagt! Men kampen mot Vålerenga var ingen höjdare fra vår side, selv om vi avsluttet med et et prosjektil som nettmaskeprodusenten både kan og bør bruke i fremtidig markedsføring. Kampbloggen fatter ikke at nettet revnet i møte med ball der …

Hvis vi ser bort fra de siste femten minuttene, så var det et oppgjør som bør glemmes. Lite stemte, og engens slapp til med litt for mye. Dette ene poenget var et ran, noe de fleste nok vil innrømme. Neste gang skal vi ta alle poenga på redelig vis!

Og første mulighet for det kommer førstkommende søndag. Da tar Odd turen til Trondheim, for å møte det som en god stund var byens beste lag. Nå for tiden er stemningen dog ikke like høy, da en brukbar sesonginnledning har blitt avløst av én seier på fjorten kamper. Knappe 7% av kampene er altså vunnet siden mai ble juni. Heller ikke på hjemmebane kan blåtrøyene dra frem hyggelige tall. Åtte poeng på tolv kamper er takter til nedrykksbesifring, hvis noen skulle kukelure på det.

Med begge beina plantet dypt nede i Eggen-land, så sier det seg selv at det er et klassisk 4-3-3-lag vi møter på søndag. Dermed er det mange likhetstrekk med vår egen stil. Spillet styres fra det sentrale ankeret, og det er i hovedsak derfra tempoet styres. Derfor blir det viktig å stoppe denne posisjonen så langt det lar seg gjøre, og samtidig forsøke å presse frem pasningsbrudd.

På den andre siden, så er det et lekk forsvar vi møter. 41 ganger har ballen blitt hentet ut av eget nett, og noe av dette skyldes posisjoneringsproblemer i egen boks. Det er relativt sett lett å finne rom i dette Ranheimforsvaret, og det er noe en mann som Børven kan vite å utnytte. Og hvis våre indreløpere klarer å fylle opp rundt midtspissen i tide og utide, så er det lov å tro på en hyggelig kveld i fjæra.

Det sies at denne kampen blir vanskelig fordi Ranheim er et bunnlag. Men dagens hjemmelag har fint lite å vise til, og ligger der nede av en årsak. Derfor er dette et oppgjør vi påtar oss med favorittmerket påstemplet, og det er ingen rimelig grunn til å tro at dette ikke innfris.

Vi håper å se mange sorte og hvite på tribunen i Trondheim. Men om du ikke har anledning til å ta turen, så er du som alltid velkommen på Fort Falkum. Her åpnes dørene kl. 16.30, og alle over 18 år kan tre inn.

Heia Odd!