Før kampen: Ranheim – Odd

På tide å møte vårens overraskelse!

Vi må innrømme det: Søndagens oppgjør ser langt tøffere ut enn det vi så for oss før sesongstart. Deltidsgjengen i Ranheim har lagt ned et imponerende stykke arbeid, og det står respekt av alle løpemeterne som legges ned i hver kamp. Det som skjer på banen er hvertfall langt bedre enn de audiale bølgene som har kommet fra bydelen de siste årene. Usikker på hva vi mener?

Ikke trykk her.

Eller her.

Eller her.

For hørselens skyld.

Men selv om trønderne har tatt overraskende godt for seg, så må vi tåle å være favoritter i dette oppgjøret. For etter den strålende starten med fem seire på seks kamper, så har prestasjonene og resultatene falt noe i det siste. Dog, det skal ikke kimses av poengdelinger mot Rosenborg. Enten man liker det eller ei.

Det er heller ikke til å feie under teppet at Odd begynner å se ut som Odd igjen. Vi er fortsatt ikke på 2014-nivå, men det er et lag som viser at de vil dit! Cupkampen i Notodden var et lite feilskjær, men bortsett fra det så peker formkurven ubestridelig oppover.

Det er det flere grunner til det, og én av de viktigste er Markus Kaasas formfunn. Det kan gjentas til det kjedsommelige, men heistadværingen har et overblikk og bevegelsesmønster av karakteren beundrelsesverdig. Bare servitørrollen han inntok på Idrettsparken sier det aller meste. Han gjorde seg spillbar for ballfører, og slo en gjennombruddspasning som selv Andres Iniesta ville vært stolt over. Fortsett gjerne med såntno!

Da blir det fort vekk poeng på Extra Arena. Bevegelse og presisjon er nøkkelen som kan låse opp et hardtarbeidende hjemmelag. Hvis tempoet er høyt nok så vil det oppstå rom på siste tredjedel, som kan utnyttes av løpsvillinge kanter og indreløpere.

Her vil det komme sjanser, og kanskje vi får se et lite Børvenshow?

Foto: Siddhu2020 Creative commons