Før kampen: RBK – Odd

Med håp i sikte!

Førstkommende søndag står Rosenborg på andre banehalvdel, attpåtil på Lerkendal. Det er en motstander som stort sett har cruiset gjennom årets serie, bare avbrutt av no trenersparking og rettsak i Danmark. Fem poeng er nå differansen ned til SK Brann Bergen på andreplass. Dessverre (for RBK) kan avstanden fort krympes til to poeng søndag kveld, om rødtrøyene vinner mot godset. Heldigvis (for RBK) skal vi til Brann stadion 24. november. Jinxes det? Neida …

Det har vært mye bråk i barteland denne sommeren og høsten. Alle som er født over en stein har fått med seg trenersparkingen og alt det medførte, og at lagets største stjerne fikk gjennomslag for femti dager ubetinget her om dagen har heller ikke gått upåaktet hen. Og jada, saken er anket. Men all denne utenomsportslige balubaen må da ta både fokus og energi?

Dagens verter er inne i et intenst kampprogram. Helt siden juli har de stort sett spilt tre kamper i uken, og det med vekslende hell. Laget har riktignok kommet seg til Europa League, men seiersprosenten har sunket signifikant siden inntredenen i gruppespillet. Før lagets første gruppespillskamp lå seiersprosenten på 72% og tapsprosenten på 14%, mens på de siste ti er sifrene henhodsvis 40% og 40%. Det skal riktignok påpekes at motstanden i Europa League er tøff, men coverlaget har utvilsomt ikke vært på sitt beste.

Men vi skal likevel ikke ta lett på det som møter oss i dag. Trønderne har flere sterke spillere på lista, og som så mange andre har påpekt så er «The fab four» (Bendtner, Jensen, Helland og Trondsen) motoren offensivt. Dette er en gjeng som må stanses. Kanskje spesielt Jensen, som fra sin ankerposisjon ofte er nøkkelen i bartenes spillvendinger.

Selv om veien opp til fjerdeplassen (og potensiell E-cup) fortsatt er lang, så er det en spennende kamp vi går inn mot. Å ta igjen syv poeng på Haugesund er vanskelig, men langt fra umulig. Araberne har igjen Ranheim, Molde og Start; tre lag som denne høsten er i stand til å lage problemer for de fleste. Det er lov å håpe!

Dog må jobben gjøres selv, og skadesituasjonen vår må med i dette regnestykket. Rashani, Broberg og Børven sitter alle på benken, noe som (sannsynligvis) gir plass til Mladenovic og Lauritsen, i tillegg til at Ruud er tilbake på backplass. Dette er ikke nødvendigvis en dum topptrio å sette på matta. I kampen mot Tromsø viste Stefan tidvis hva han kan, og toppfarten hans er god å ha mot et lag som vil legge igjen mye rom.

Tobias Lauritsen har stiftet bekjentskap med Lerkendalnettmaskene før, da han nettet Odds andre mål i sommerens cupkamp. Tometersmannen gjorde et oppløftende innhopp forrige søndag, selv om ballene han skjøt over sist ble sett drivende gjennom slusene under riksvei 36. Med ham på matta satt det høye presset mye bedre, og laget vant ballen oftere på motstanders halvdel. En slik arbeidsintensitet kan fort bli nøkkelen i kveld.