Før kampen: RBK – Odd

Hva med litt 4-3-3-magi?

Det skal vel vanskelig gjøres å starte en sesong bedre enn dette? Jada, spillemessig var nok ikke jubileumskampen en høydare fra første til siste minutt, men dette var vår Eros i en virkelighetens våt drøm. Eller Cupido, for de av dere som foretrekker pornografi den romerske versjonen. Takk for en deilig helg, folkens!

Det er altså Rosenborg som venter oss på mandag. Trønderne sto som kjent for rundens største blemme, og det er mye som tyder på at pila til prosjekt Horneland ikke peker oppover. Lite stemte for trønderne i Bodø, og de ble spilt i senk av et klassisk 4-3-3-lag. Rosenborg slet med intensiteten, og klarte ikke å forhindre frispillingen på kantene. Det bør passe oss veldig godt! At vi slipper å møte Samuel Adegbenro er heller ingen ulempe. Ex-Vikingen har vært en pine mot oss tidligere.

Kampbloggen er ikke helt sikker på hva som møter oss på mandag, det skal innrømmes. Et typisk Horneland-lag er hardtarbeidende og stiller med høy intensitet og stor kontringsvilje, men det virker ikke som at veien bort fra 4-3-3 har funnet sin endestasjon enda.

Likevel blir det alt for naivt å tro at vi får enkel motstand. Rosenborg har fortsatt flere spillere som kan gjøre ting på egenhånd, og de får tilbake en god keeper i André Hansen. Sistnevnte var syk i seriestarten. Andre vi må se opp for er blant annet Pål André Helland, Gjermund Aasen og Alexander Søderlund. Det bør være unødvendig å benevne, men alle tre kan gjøre mye skade på egenhånd.

Men dette er en god tid å møte trønderne på. De er beviselig ikke komfortable mot 4-3-3-motstand (ironisk nok), mens vi drar nordover med en god dose selvtillit. Mye av de vi fikk se mot Brann kan med hell tas inn i dette oppgjøret, og det blir svært spennende å se om Sander Svendsen blir enda bedre med flere Odd-dager i beina. Han kan fort bli en nøkkel her!

Uansett så er det et spennende oppgjør vi går i møte. Det blir ikke organisert tur denne gangen, men vi håper å se mange sorte og hvite på bortetribunen. Om du ikke har anledning til å finne veien oppover, så minner vi om at Fort Falkum viser kampen. Kl. 17.30 åpnes dørene.

Heia Odd!