Før kampen: Rosenborg – Odd

Vi stjeler fra de rike og gir til oss selv!

Er det ikke deilig å smake på tre ferske poeng? Dette var på tide, og det var fortjent! Det var ingen festforestilling vi fikk servert mot Haugesund, men det var nok til å senke skuldrene betraktelig etter de siste ukers vaklinger. Spesielt etter den første scoringen fløt spillet, og gutta fikk igjen motstanderen til å henge i tauene. Og for en gåll da, Olly! Sånne vil vi se flere av.

Og gjerne kommende søndag. Da er det seriemesterne fra Trondheim, Rosenborg, som gjør porten både bred og vid for staute Oddekarer. Jeg tror trønderne stiller med dette laget: André Hansen – Jørgen Skjelvik, Tore Reginiussen, Holmar Eyjolfsson, Jonas Svensso – Anders Konradsen, Gudmundur Thorarinsson, Mike Jensen – Mathias Vilhjalmsson, Christian Gytkjær, Fredrik Midtsjø.

Et lag som i grunn spiller veldig likt oss. Derfor blir det svært viktig å stoppe den sentrale midtbanen, slik at ballfordelingen senkes. Da vil spillere som Jensen og Konradsen få mindre å jobbe med, og de vil få vanskeligheter med å skape overtall på kantene. Dog har de en rekke spillere som kan gjøre ting på egenhånd, så gutta må hele tiden være på tå hev.

Offensivt så må gutta ta vare på det som ble vist på slutten av 1. omgang mot Haugesund. Da gikk det fort,i form av at både ball og bevegelser gikk fort. Og om indreløperne i enda større grad klarer å ta rommene rundt Occéan, så er mulighetene for poeng i Trondheim gode!

Om Rosenborg BK

Rosenborg BK kommer fra byen som av uforståelige årsaker blir kalt for bartens hovedstad; Trondheim. Der spiller de sine hjemmekamper på Lerkendal stadion, som fullstappet kan ta 21.850 tilskuere. Kåre Ingebrigtsen inntok sjefsstolen sommeren 2014, etter at Per Joar Hansen ufrivillig måtte forlate brakka.

Stadion: Lerkendal

Forsommeren 1917 satt en guttegjeng på Rosenborg i Trondheim og kjedet seg. For å bøte på kjedsomheten stiftet de en idrettsklubb. Den skulle hete Odd, og de skulle spille i sorte og hvite drakter. Klubben deltok de første årene i lokale serier, og meldte seg inn i NFF først ti år senere. Da fikk de beskjed om å bytte navn, da det allerede var et langt mer kjent lag som het Odd. I 1932 søkte de om å få bli med i cupen, og i 1939 kom førkrigstidens store høydepunkt da Odd fra Skien tok turen til Trondheim i anledning cupens 3. runde. Den gang gikk Oddrane videre etter en solid 3-0-seier.

Trøndernes virkelige gjennombrudd i norsk fotball kom i 1960, da de i tillegg til å rykke opp til hovedserien klarte å karre seg til klubbens første cupfinale. Der ventet ingen andre enn selveste Odd. Dessverre for vår del endte det med seier til Trondheimslaget etter omkamp. Det ble med to år i toppdivisjonen i første omgang, men det skulle bare ta to år til før det neste nasjonale trofeet fant veien til Tronheim. Laget spilte seg nok en gang til cupfinalen, og denne gangen var det Sarpsborg FK som fikk unngjelde. I 1967 var RBK igjen tilbake på toppnivå, og de var ikke snauere enn at de ble det første nyopprykkede laget som vant serien. Klubben vant serien to ganger til (1969 og ’71), før det begynte å gå nedover på Lerkendal. Høsten 1977 måtte Rosenborg belage seg på spill i 2. divisjon(nivå 2). Da ble tidligere spiller og spillende trener Nils Arne Eggen ansatt for å rette opp den synkende skuta. Åtte år senere var snuoperasjonen komplett, og de kunne igjen juble for seriegull etter en høydramatisk seriefinale mot Lillestrøm. Dette var starten på det som kalles for Rosenborg-perioden i norsk fotball.

Resten er, som kjent, historie

Oppsummert har klubben hanket inn 22 seriemesterskap, og 9 cupgull. I tillegg har de deltatt i Champions League en rekke ganger. De har disponert en rekke av landets mest kjente spillere, deriblant Jahn Ivar «Mini» Jacobsen, Odd Iversen og Roar Strand. Oddere med fartstid ved Nidarosdomen er Frode Johnsen, Torjus Hansén, Jan Gunnar Solli, Bent Inge Johnsen, Arni Gautur Arason, Espen Isaksen, Rune Jarstein, Tor Gunnar Johnsen, Morten Knutsen, André Hansen, Elba Rashani og Geir Karlsen.

Head to head

Originalen og plagiatørene har kjempet om trepoengsretten ved en rekke anledninger, og dessverre har Pirate Bays venner tilranet seg flest triumfer. For av 37 oppgjør står gutta med fem seire, mot bartenes 24. Åtte kamper har endt med poengdeling. Like stygt er det i målprotokollen, hvor dagens hjemmelag leder 83-35.

Lerkendal har ikke vært et trivelig bekjentskap for vår del. Her står nemlig Oddrane med to seire, mens trønderne har tolv av slaget. De siste fire står i poengdelingens tegn. 48-15 er tallenes tale i målsammenheng.

Forrige oppgjør

12. juli sto trøndelag og Rusenborg for tur. Bartistene hadde for første gang på lenge unnlatt å miste karsk i kaffen, og befant seg på førsteplass. Fra tidligere år kunne vi Oddere huske jevne kamper, som oftest endte med ufortjente tap.

Denne gangen var tapet veldig fortjent. Et tannløst Oddelag var overhode ikke tilstede, og av respekt for de som har lett for å ty til Justin Bieber og annet fordervende popmateriale i tunge stunder, så nøyer vi oss med å nevne at det endte 3-0. Det er vel det eneste positive med denne kampen, siden det like gjerne kunne stått 30-0.

RBKs form

Trønderne ble ifjor kronet som suverene seriemestere. Det skulle de bygge på denne sesongen, både i inn- og utland. Dette er lagets fem siste kamper:

18.09: RBK – Start 2-0

21.09: Tromsø – RBK 1-1. Rosenborg vant på straffekonk.

24.09: Molde – RBK 1-3

02.10: RBK – Vålerenga 3-1

15.10: Sarpsborg 08 – RBK 2-2

Hats off! Europa gikk åt skogen for bartene, men de har, enten man liker det eller ei, markert seg som Norges klart beste lag. Det er vanskelig å sette fingeren på noe i denne rekken, selv om de nå bare har æren å spille for.

Skader og karantener

Rosenborg stiller trolig alle mann alle.

Deilef må klare seg uten Jone Samuelsen, og sannsynligvis uten Rafik Zekhnini.

Neste kamp

Odd – Sogndal, søndag 30. oktober kl. 18.00

Skagerak Arena

I faresonen:

Odd: Fire gule: Espen Ruud. To gule: Oliver Berg, Lars-Kristian Eriksen og Rafik Zekhnini.

SIL: Fire gule: Martin Ramsland. To gule: Eirik Birkelund, Rune Bolseth, Henrik Furebotn, Hannu Patronen og Jukka Raitala.

Dommer

Martin Lundby

Til slutt

Medaljekampen er på sitt heteste, og gutta er heltente etter Haugesund-kampen! Dette er en kamp som bare kan bli bra, uavhengig av hva bartene legger i det. Det er dog vanskelig å si hva vi kommer til å møte på Lerkendal, men om vi ser på de siste ukene så blir det sannsynligvis vanskelig.

For til tross for en etterlengtet seier, og at vertene bare har æren å spille for, så er Lerkendal en plass vi ikke har mange gode minner fra. Men slike trender kan snus! Hvis gutta setter kassa frem, og tør å tro på seier, så er alt mulig.

Kampstart er søndag 23. oktober kl. 18.00. Oddrane arrangerer denne gangen overnattingstur til Trondheim, men denne er allerede fullsatt. Vi håper uansett at så mange som mulig tar turen, uavhengig av om det reises privat eller organisert.

Om du ikke har anledning til å ta turen, så ønskes du velkommen på Fort Falkum! Her åpnes dørene kl. 16.30, og alle over 18 år er velkomne. Her kan du kose deg med gode venner, noe god i glasset/koppen, og i felleskap bevitne og befeire triumen!

Kommende bortekamper

Husk at turene kun er for medlemmer. Om du ikke er medlem, så kan det ordnes i bussen mot at medlemsavgiften på 250 kroner betales.

6. november: Tromsø – Odd. Hotell

Vi har booket rom på Scandic Ishavshotel fra 5. til 7. november. Priser, påmelding og annen turinfo finner du her. Påmeldingsfristen er ute, men vi håper at så mange som mulig reiser oppover. Mer om turen kan du lese her.