Før kampen: S08 – Odd

Medaljejakten fortsetter!

Så er det endelig på tide å plukke opp hansken igjen! Gutta gjorde en strålende vårsesong, hvor det er lite å sette fingeren på hvis man ser bort fra nesten-skrellen mot Arendal. For det meste har stemt for Deilefs menn de siste månedene. Børvenshow er show igjen, indreløperne radbrekker forsvarslinjer, og Hagen, Semb og Rossbach er like gavmilde som en sunnmøring på julaften. Livet er en dans på telemarksroser!

Og andre akt starter i Sarpsborg 16. juni. Hjemmelaget har så langt kun truffet tornene i sin polka, og det går ikke bra. Veldig dårlig, faktisk! Fra en nær sagt euforisk europacupfest på høsten, så er stemningen langs Glomma snudd på hodet. Syv poeng og kvalikplass er fasiten etter runde ti (sarpingene har spilt ni kamper), og kun syv scorede mål. Det har vært en tøff vår for Geir Bakke, og de svake prestasjonene kan til dels tilskrives de som ikke er der lenger. I fjor var laget et luftens rambo, men flere spillersalg har forringet denne egenskapen. Vi tenker da spesielt på Patrick Mortensen, som var (og forsåvidt fortsatt er) en oppofrende spiss. Han har de ikke klart å erstatte, selv om de forsøksvis ikke har endret på spillestilen.

Årets 08-lag er en gjeng som kan passe Odd godt, hvertfall defensivt. Østfoldingene har slitt med å holde tett bakover, og stiller ofte med en bred bakre firer. Det er med andre ord betydelige avstander mellom stopperne og backene, og dermed mye plass for innoverkanter som Svendsen og Rashani. Her vil det komme muligheter for gjennomspill på kantene, og de bør tas!

For Odds del så handler det om å plukke opp igjen det beste fra vårsesongen. Klarer indreløperne å være direkte nok, og ballen spilles fort nok i lengderetningen, så vil dette laget skape store utfordringer for et usikkert hjemmelag. Da kan dette bli veldig gøy!