Før kampen: Sandefjord – Odd

La oss lukte litt på fisken!

Så er det tid for cup igjen. Vi ser ingen grunn til å rippe opp sårene fra søndagen, og hopper derfor rett på det som skal skje på onsdag. I anledning Norgesmesterskapets tredje runde så må vi altså krysse fylkesgrensa, og finne veien til Brunstad-kommunen Sandefjord. Der venter Stefan Mladenovic, Håvard Storbæk og Lars Grorud. Sistnevnte er det forøvrig veldig mulig å løpe fra.

Til tross for en godkjent tabellplassering (2. plass), så har man ikke sett et Sandefjord i storform i det siste. Årets første tap kom i forrige hjemmekamp mot Sogndal, hvor blant annet Sigurd Haugen var med på å harve over Sandefjordingene. 0-3 der, og det var ikke et mål for mye. På søndag tok de turen til Notodden, og til tross for 2-0 og tre poeng i bagasjen meldes det om et lag som ikke imponerte.

Vi skal ikke skryte på oss storform hvis vi ser på de to siste kampene, men dette er et oppgjør som bør passe oss godt, forutsatt at vi klarer å skape overtall på kant. Det vil bli tungvint å spille seg gjennom vertenes kompakte 4-2-3-1, og de avgir ofte brukbare rom både på siden og bakover. Det blir derfor viktig å ha raske spillvendinger i etablert angrep, for å åpne opp rommene i boks. Samtidig må våre backer stå høyt, selv om det kan bety kontringsrom feil vei. Da vil det komme mange innleggsmuligheter, og med nok plass i boks så vet vi hva Børven kan få ti. Klarer gutta dette i 90 minutter, så kan vi være rimelig sikre på at avansementet er vårt.

I år vil vi til Ullevaal!