Før kampen: Sandefjord – Odd

Telemark først!

Riktignok fikk de med seg ett poeng i Bergen, men det er et nedrykkslag som møter oss på søndag. Siden forrige gang har midlertidig trener Geir Ludvig Fevang blitt erstattet av Marti Cifuentes, men den største forskjellen går i at tapsunnskyldningene kommer på et annet språk. Spansk er forsåvidt blant de deiligere språkene å lire av seg ukvem på, men en hval er fortsatt en hval, uansett hvor mange flosshatter man setter på den.

Så det er altså et nytt sidelinjebekjentskap vi skal hilse på denne lørdagen. Hvem er så denne Cifuentes? Med beveggrunn på de Wikipediske sletter kan vi fortelle at mannen startet sin trenerkarriere som 21-åringen, men har frem til nå til gode å trene et A-lag. Imidlertid så har han jobbet i ymse reserve- og junioravdelinger, deriblant Ce’l Hospitalet og AIK. Om vi skal tro Sandefjords egne hjemmesider, så ønsker han å bygge arbeidet på Sandefjord Fotballs identitet. Vi mener nå at anonymitet er en jævlig kjip identitet å bygge videre på, men hver sin smak.

Sandefjord Fotball står med hele to triumfer denne sesongen, mot henholdsvis Start og Tromsø. Utover det så har det vært særdeles mager kost for de få som bryr seg der borte. Åtte poengdelinger og 13 tap forteller det meste. Riktignok slapp laget inn flere mål i sesongstarten, men åtte mål på de siste fire kampene er fortsatt mye.

Og forhåpentligvis blir det mye mer. Vi møter et lag som ikke har all verdens tempo, og som ikke er spesielt godt samspilt hverken offensivt eller defensivt. Klarer gutta å ta vare på de gode tendensene fra engakampen, så er vi veldig nære tre nye poeng her. Hvis gutta klarer å skape overtall i viktige posisjoner samtidig som at det skapes trykk i boks, så kommer favorittstempelet til å bli innfridd.

Og tungen på vektskåla kan fort vise seg å bli en ung Kitolano. Joshua er enda ikke en utpreget målscorer, men hans fart og ballføring vil skape ubalanse på vertenes siste tredel. Da vil vi få overtallssituasjoner, og spillere vil forbli ledige i boks. Etter to mål med engens så er det lov å tro at Børvenshow er på vei tilbake, og vi vet hvor lur Torgeir kan være om motstanderen er litt slepphendt.

Dette kan bli veldig gøy!