Før kampen: Sarpsborg 08 – Odd

På tide å hente poeng i Østfold!

Sarpsborg stadion har for vår del ikke vært noen favorittarena. Vi må tilbake til 2013 for å finne vår forrige seier, da Frode Johnsen banket inn kampens eneste mål. Det er også den eneste kampen uten storm i kastene så langt. Tilfeldig?

Særpingene har hatt en ambivalent sesong, med suksess i Europa, og litt mindre suksess her hjemme. På førstnevnte arena overrasket de nok flere enn seg selv, og det blir interessant å se hvordan de skal klare seg mot Besiktas, Genk og Malmø. Samtidig bør nok serieformen bedres, for de kan ikke være helt fornøyde med prestasjonene her hjemme, og en syvendeplass står nok ikke til forventningene.

Sarpingene stiller ofte opp i 4-4-2, men de har likevel mange likhetstrekk med oss. Ballfordeleren sentralt er nøkkelen i sarpingenes offensiv, da de ønsker å spille med raske vendinger og dobling på kantene. I Europa har Kristoffer Zachariassen vært en katalysator, og han sørger for flyten i spillet. Han må tas ut av kampen!

For Odds del så handler det mye om å bygge videre på prestasjonene i Moldekampen. Det var ingen festforestilling, men Hoff og gutta viste tendenser som bærer prov på kommende kvaliteter. Tempoet var tidvis tilbake, og den raske ballforflytningen skapte rom på kantene. Dessverre så var kvaliteten på den siste tredelen for dårlig til å dra nytte av disse prestasjonene.

Hurtigheten må være minst like god på søndag, mot et fysisk robust hjemmelag. Det er lite sannsynlig at gutta vil vinne en knokkelkamp her, så det blir viktig å sørge for at sarpingene blir løpende i mellom. Skal gutta klare dette, så er vi avhengige av at det skapes rom på kantene, samtidig som at indreløperne klarer å fylle opp rundt midtspissen. Da kan det bli veldig interessant på Sarpsborg stadion!