Før kampen: Stabæk – Odd

Mere mål!

For en utløsning vi fikk på onsdag! Vi kommer garantert til å få tøffere motstand i samtlige kamper ut sesongen, men det var en nytelse å se forløsningen gutta fikk foran kassa. No more måltørke! Tidligere denne sesongen har vi jo sett målsjanser komme og gå, men denne gangen satt også den siste biten. Og det gjorde åpenbart godt for selvtilliten til Martin, Markus, Elba, Birk og Torgeir.

Selvtillit kan komme godt med på mandag (serr?). Da venter et Stabæklag som på sitt beste spiller fletta av de fleste. Dog spiller de oftere fletta av seg selv, noe man ser på tabellplasseringen. Denne motstanderen har seriens laveste bunnivå og et av seriens høyeste toppnivå, og kan gjerne gå fra det ene til det andre i samme omgang. Opptil flere ganger.

Derfor er det svært vanskelig å forutsi hva vertene vil varte opp med. Men én ting er sikkert, og det er at unggutten Ola Brynhildsen må passes på. Osloværingenes 19 år gamle midtbanemann har rukket å bli en viktig brikke, og har stått bak brorparten av blåtrøyenes scoringer. Sammen med enda yngre Hugo Vetlesen så lager han på sitt beste mye liv på midtbanen, og vi må være obs på bakromsløpene som vil komme.

Men strengt tatt så bør denne kampen handle om Odds offensive aksjoner. Så mye bedre skal faktisk Fagermos menn være. Som tidligere nevnt så har Oddrane begynt å vise muskler, og det blir spennende å se hva gutta disker opp med til denne kampen. Skjeler vi til våre lokalblekker, så kan det se ut til at Martin Broberg fortsetter på topp, selv om Børven er på vei tilbake.

Og kan hende det er like greit? Hans inntreden på topp fungerer åpenbart, og mot et forsvar som ikke henger helt sammen så kan Brobergs bevegelser fort komme til sin rett. På de tre siste kampene så har vertene stilt med tre ulike stopperpar, og de sliter åpenbart med å finne frem til noe som fungerer. Når relasjonene ikke sitter hundre prosent, så er man sårbare mot spillere som har et godt overblikk og bevegelsesmønster. Det er ferdigheter Broberg, Nordkvelle og Kaasa besitter, og dermed er denne usikkerheten noe disse gutta bør dra fordel av!

Så kanskje vi kan håpe på en ny målfest?

Foto: grassrootsgroundswell Creative commons