Før kampen: Stabæk – Odd

Er det for sent å høste potetene?

Ble det spilt kamp i Trondheim forrige helg? Nei, kan ikke si at det huskes. Denne søndagen derimot …

… Er det altså klart for en ny batalje på Norges svar på Kenilworth road; Nemlig Nadderud stadion. Der har Janne Jönsson fått fart på Stabæk igjen, etter en i beste fall medioker sesonginnledning. Ett tap på seks kamper har tatt laget oppover, og det er mye som tilsier at laget belemrer eliteserien også neste sesong.

I Stabæk møter vi et lag som varierer formasjonsmessig, men spillprinsippene er i det hele ganske likt fra kamp til kamp. Laget stiller med en sterk og tett befolket sentrallinje, og det er ofte der det skjer for bæringene. Laget er gode på små flater, selv om hjemmematta ikke innbyr til den type spill. Bæringene forsøker ofte å spille raskt i lengderetningen, til tross for en relativt smal stil.

Hvis de klarer å spille seg gjennom det første pressleddet, så er det en gammel ringrev vi må se opp for. Daniel Braaten har, som man sier på populærmålet, fått en ny vår, og er et viktig spillpunkt i Stabækoffensiven. Han har blitt vanskelig å flytte på i de senere årene, og sørger for at bæringene ofte klarer å befolke mellomrommet tett. Da får de flyttet opp spillere som Hugo Vetlesen, Sammy Skytte og Emil Bohinen, og de blir med det langt mer gjennombruddspotente.

Dermed blir det viktig at vi ligger kompakt, med korte rom mellom leddene. Samtidig sender bæringene mange mann frem, og kan avsløres hvis vi klarer å bryte høyt i banen. Det er en risiko som må kalkuleres og balanseres kampen igjennom.

Med bunn i banens natur, så kan vi anta at dette blir en fysisk tøff kamp. Nadderud innbyr ikke til spill langs bakken, og det må hensynstas. Derfor vil vi sannsynligvis se et mer direkte Oddlag enn normalt, hvor det meste vil skje på kantene. Det betyr at vi må få opp backene, samtidig som at Tobias Lauritsen bør komme seg inn i boksen så langt det lar seg gjøre. Hvis han spiller, naturligvis.

Hvorvidt vi får en medalje er fortsatt opp til oss, men det krever at vi plukker opp hansken på bortebane. For bak oss lurker både åpenhetsbefengte trøndere og fossildiggende siddiser, og minst ett av lagene vil nok få en innspurt som kan oppleves som truende. Men vinner vi dagens kamp, så er det lov å la medaljetroen styrke seg!