Før kampen: Start – Odd

I nøden spiser fanden ikke historikken.

Og glade skal vi være for det. For Sør Arena har vært en trivelig plass for oss Oddere. Siden millionsluket ble åpnet i 2007, så har Dag-Eilev og gjengen feid gultrøyene av banen stort sett hver gang. Faktisk må vi tilbake til 2008 for å finne sørlendingenes eneste seier, mens vi har feiret oss hjemover syv av ti ganger. Nå går vi for nummer åtte!

Siden vårkampen så har Start rukket å skifte trener. Det var festlig å se Mark Dempsey grine fra seg på sidelinjen, og heldigvis så er ikke arvtageren kjent for å spytte i glasset, eller legge hånda for kjeften når det koker. Det kan dog se ut til at vestlendingen kan få skikk på bunnlaget, og de siste kampene har vist tendenser.

Med en rekke nye ansikter i stallen så er det et forandret Start vi møter. I motsetning til supporterkulturen der nede så utvikles de sportslige prestasjonene, og laget har på de siste kampene hanket inn fem av totalt seksten poeng. Mye må nok tilskrives keeper Jonas Deumeland, som etter en skadetrøblete sesongstart har fått skikk på seg selv og guttene foran. Dog er han noe usikker inn mot mandagens kamp, etter nakkeskaden han pådro seg for en uke siden.

Når det kommer til den tribunemessige nedturen, så skyldes det nok i stor grad sørlandsklubbens prioriteringer. Såvidt vi vet så er det mange engasjerte i miljøet der nede, men det betyr fint lite når spillerommet ikke finnes.

Apropos spill og rom, så minnes vi en kamp i Bodø. Den ble avsluttet for omtrent en uke siden, men det var så lite å ta med seg fra denne at det føles som om tusen og én netter har passert siden da. Sjeldent har en kamp vært så eventyrlig kjedelig, og det var 22 mann med sement i beina. For å sette det litt på spissen. Mangel på tempo og presisjon var presserende på Aspmyra, og det var lite som fungerte for de sorte og hvite. I Start vil vi møte et lag med energi og hardt press, og vi vil få problemer om disse tendensene vedvarer.

Farten og ballbehandlingen må opp mange hakk, og vi har fortsatt tro på at Fagermos men kan klare det. De har vist det før, og vi vet at de kan! Det er små justeringer som skal til, og et Odd i form er en fryd for øyet. Det er ikke umulig å komme dit, selv om det er svært lett å svartmale situasjonen akkurat nå.