Før kampen: Tollnes – Odd

Fotball for folket!

Etter tretten år, så var det på høy tid å tilrøve seg tre poeng fra oljebesleikede vikinger. Selv med importert hærskare så klarte ikke de brynjebefengte å stå imot staute Telemarkshelter. Og det var ikke bare takket være en leken Zek69 (som engas twitteransvarlig nok ville kalt ham), for det er flere som skal ha sin del av æren. Oldrup Jensen var i godt, gammelt slag, og bidro til god balanse både offensivt og defensivt. Og de gangene godt spillemessig ganglag ikke var godt nok, så tok Sondrebassen seg av resten. Riktignok med hjelp fra metallet ved én anledning, men de beste er som regel på godfot med jomfru Fortuna.

Om denne sagnomsuste kvinnens tilstedeværelse behøves på onsdag, antas ikke. Om ikke lenge sparkes årets tur til Ullevaal i gang, og det er våre venner i Tollnes som stiller opp i første runde. Hvordan vertene stiller opp mot storebror vites ikke, men vi kan med stor sikkerhet anta at vi hvertfall får et gjensyn med Chris Joyce. I sin tid en ganske anerkjent kar på de Falkumske trakter, men det gjenstår å se om fordums kvalitet er ivaretatt. Men med all respekt å melde, så skal dette være lett match. Få bør bli overrasket om vi nærmer oss sifrene fra Skotfoss-kampen, og alt annet enn en komfortabel seier vil være ganske skuffende. Om gutta henter opp noe av det som ble vist i søndagens første 30 minutter, så vil nettmaskeslitasjen på Tollnes bli stor.

Om Tollnes

Tollnes Ballklubb kommer fra bydelen som daglig blir beheftet av dårlig naboskap; Nenset. Der sparkes det ball på Tollnes stadion, som ble skjenket sitt kunstgress lenge før de fleste andre fikk det. Trener er Morten Immerstein.

Stadion Tollnes

De gulsorte fra Nenset så dagens lys i 1932, og har siden den gang beveget seg opp og ned på den regionale rangstigen. Det store høydepunktet var i 2002, da landets nest beste klubber gjestet Tollnes stadion. Blant disse var Tromsø, Aalesund, godset, Ham/Kam og FK Haugesund. Laget endte helt sist, og har siden den gang blitt mer og mer anonym i det nasjonale øyet. Idag er det 4. divisjonsmotstand som venter guttene ved kommunegrensa.

Mye takket være godt naboskap i form av Odd, så har Tollnesgjengen hatt mange kjente spillere innenfor portene. Riktignok har ikke Kai Risholt spilt for Odd, men det har blant andre, Edwin van Ankeren, Chris Joyce, Einar Rossbach, Sami Mahlio, Morten Romsdalen, Bjørn Heidenstrøm og Herolind Shala.

Head to head

Dette er ikke første gang storebror går til kamp mot lillebror i sør. Tre ganger tidligere har avansementet stått mellom de to klubbene, og det har vært jevnere enn dagens styrkeforhold skulle tilsi. Riktignok har Odd vunnet alle tre kamper, men de to første endte med en knepen 2-1-seier. Den første, som ble spilt på Falkum, sågar etter ekstraomganger. Den siste kampen kan du lese mer om nedenfor.

Forrige oppgjør

28. juni 2000 var forrige gang Oddegutta gikk til kamp mot Tollnesguttene. Arenaen var Odd Stadion, og det relativt ferske Tippeligalaget skulle vise muskler etter en overraskende førstesesong.

Og det var ikke tvil om hvem det var som spilte i Tippeligaen. For selv om Tollnesguttene sto for én nettkjenning, så gikk det inn seks den andre veien. Og med det startet Odd på en reise som ikke ble glemt med det første.

Cupens gang

Tollnes’ cupeventyr startet 13. mars, på en øy vi har gode minner fra; nemlig Husøy. På Husøy Arena ble Husøy & Foynland ydmyket med sifrene 0-3, etter tre mål av Joyce. Det neste steget på eventyret ble foretatt 30. mars, da Skarphedin gjestet fylkeshovedstaden. Gjestene tok ledelsen, men de gulkledde slo knallhardt tilbake og ledet 3-1 da hvilen inntraff. Til slutt endte det 5-3.

Tollnes’ form

Tollnes kjempet hardt og lenge i fjorårets 3. divisjon, men måtte til slutt gi tapt. Laget har nok som mål å gå rett opp igjen, og bør gjøre en god figur mot lag som Sannidal, Heddal og Stathelle. Dette er lagets offisielle kamper denne sesongen:

13. mars: Husøy & Foynland – Tollnes 0-3

30. mars: Tollnes – Skarphedin 5-3

Det er ikke stort mer å si, enn det som allerede er nevnt. Tollnes er ubeseiret så langt, men har i motsetning til gutta ikke klart å holde nullen. Kan det være det som feller vertene?

Skader og karantener

Ardian Gashi, Jone Samuelsen og Fredrik Semb deltok ikke i Viking-triumfen, og vi har ikke hørt noe mer om disse siden da.

Hvordan ståa er på Nenset vites ikke, men vi antar at alle har fått fri fra jobb.

Neste kamp

Odd – Start, søndag 17. april kl. 20.00

Skagerak Arena

Kjøp billetten din her!

Neste cuprunde går av stabelen 27. april

Dommer

Er det deg, Raymond?

Til slutt:

Cupens første runde er noe spesielt. Dette er tiden hvor storebror besørger lillebror, og hvor vi supportere får lete oss frem til baner vi ikke har vært på hundre ganger før. Breddeklubbene får friske hundretusener på bok, og gutta kommer seg ett steg nærmere cupgull. What’s not to like?

Kampstart er onsdag 13. april kl. 18.00. Oddrane feiger denne gangen ut, og velger å ikke arrangere buss til kamp. Dog kan du kjøpe billetter på Telemark Klubbservice, og i døra om det fortsatt er billetter igjen. Oddrane skal stå på vollen bak det nordre målet; som vil si målet som er nærmest sentrum.