Før kampen: Tromsø – Odd

 

Vi sier som den etterpåkloke turisten i Thailand: “Ikke la deg lure av sminke og øredobber!”

For der utseende er mykere enn nyflådd koalapels på hyttegulvet, så er Simo Valakari steinhard på innsiden. Mer om det senere.

Det var nok flere enn oss som syntes det var surt å sitte igjen uten poeng sist søndag. Serielederen viste tidvis hvorfor laget slipper inn lite mål, men likevel skapte Odd, med Broberg i spissen, mer enn nok sjanser til å plukke både ett og tre poeng her. Men så er det kanskje noe som skiller et lag i medgang og et lag uten like kraftig vind i seilene. Noe med marginer, kanskje?

Men en kamp med så mye bra innhold må ha gitt gutta noe! Selv om vi ikke fikk snøret i bånn forrige gang, så er det med stor optimisme vi tar med fiskestanga forbi polarsirkelen. Det var tilfredsstilende å se et Oddlag som skapte rom i et ellers slagkraftig Brannforsvar, og en utvikling av dette vil garantert gjøre stor skade for vår kommende motstander.

Simo Valakari har virkelig fått fart på guttene sine, og én vi må se opp for er finnen Robert Taylor. Et erkefinsk navn, er det ikke? Uansett, kantspilleren har de siste kampene vært vanskelig å få has på, og hverken Vålerenga eller Sarpsborg klarte å bremse tempoet og drivet. Han toppet det hele med matchvinnermålet mot sistnevnte, da han dro seg forbi halve østfold og klinket inn kula rett før slutt. Denne mannen må ikke få plass å løpe i, og det blir som sådan Grøgaards jobb å ikke avgi for mye rom for ofte.

Det er en tøff oppgave som venter oss der oppe. Tromsø er én av de store overraskelsene, og det var nok ikke mange som tippet laget så høyt opp før sesongstart. Valakari har med hard hånd ledet laget oppover, og det er en tropp preget av disiplin og arbeidsvilje som har kjempet seg fremover. Gutta må forvente at det skal løpes mye, og det blir sannsynligvis en kamp med høyt tempo, og to lag som liker å angripe. Derfor blir det essensielt å være presise i avleveringene, både fordi vi må unngå kontringer, og fordi det vil bli små rom å spille på. Hvis vi klarer det og samtidig tar med oss bevegelsene fra Brannkampen, så er mulighetene for tre poeng utvilsomt tilstede.