Før kampen: VIF – Odd

Festen fortsetter!

Discolampa fikk ikke kjørt seg mot Viking, men det er en funky bølge vi rir på nå. Forrige hjemmekamp var en stort sett solid gjennomføring, selv om de aller største prestasjonene uteble. Det var dog godt å se Markus Kaasa igjen, som etter den fæle kneskaden endelig begynner å vise form! Han satt fart på gutta, og aktiviserte rommene rundt Børven mye bedre enn Hoff og Kitolano. Kanskje vi får se dette igjen på mandag?

Da er det som kjent Vålerenga som venter oss på Infantility Arena. Et sted med få gode minner foreløpig, men for å sitere fjellvettreglene fritt etter hukommelsen, så er det aldri for sent å snu trenden. Det er ingen skam hvertfall. Lett blir det likevel ikke, selv om Ronny Deilas engen er like forutsigbare som en fyllesyk KGB-agent, rent formmessig.

Det som er ganske sikkert, er at de vil stille opp i en 4-2-3-1-formasjon, med Magnus Lekven og Mohammed Abu som sittende midtbanespillere. Vålerenga ønsker å skape overtall i etablert angrep, og spiller ofte på små flater. Det er en smal formasjon de stiller opp i, og som regel er det sentralt i banen det skjer. Laget søker ofte å spille seg gjennom i dette området, hvorav menn som Vilhjalmsson og Shala kan gjøre skade.

Det blir derfor svært viktig å ligge kompakt, og ligge tett på ballførere sentralt. Enga spiller tidvis med stor risiko, og om rommene foran boksen stenges, så vil vi få mange kontringsmuligheter. Hverken Johan Lædre Bjørdal eller Jonathan Tollås Nation er blant verdens raskeste stoppere, og kan som sådan avsløres på overganger. Sammen med to offensive enga-backer, så er dette en kamp som kan passe våre raske kantspillere godt. Både Rashani og Samuelsen har vist prov på form, og de kan fort bli brikkene som vipper dette i vår favør.

Vi tror det blir en svært spennende kamp i Oslo, og vi trenger så mange stemmer som mulig! På bussen er det fortsatt noen plasser ledig, og du melder deg på ved å kontakte Oddrane Hotline (988 21 634). Bli med på morroa!

Om du ikke har anledning til å ta turen, så er du hjertelig velkommen på Fort Falkum. Her åpnes dørene kl. 17.30, og alle over 18 år er velkomne. Heia Odd!