Før kampen: Viking – Odd

Til vest!

Noen landskamppauser passer dårligere enn andre, og denne var definitivt en av disse. For vi var vel ikke langt unna årsbeste mot Glimt? Kjedelig er det å måtte ta en pust i bakken etter en god periode,men lite vi får gjort med det nå. Glimt-oppgjøret var en kamp med høyt tempo fra vår side, og skadeproblemene som dukket opp underveis ble håndtert forbilledlig. Nordkvelle herja, Odin Bjørtuft så ut som en garva 30-åring, og Delaveris spiller fordi han fortjener det. What’s not to like? Kjør da!

Til Stavanger! For der venter altså Viking FK, som etter en liten OBOS-pause er tilbake på vår turtapet. Bjarne Berntsen og hans menn overrasket stort i sesonginnledningen, men ettersom kamper har forgått, så har tabellplassbeklamringen blitt mer som ventet. Med 8. plass i besittelse er det lite sannsynlig at det for Vikings del vil skje noe i noen ender.

Igjen er det et 4-3-3-lag av det ganske klassiske slaget vi møter, dog uten to av de viktigste brikkene i Samuel Fridjonsson og Kristian Thorstvedt. Begge var slemme gutter mot Sarpsborg 08, og står for anledningen i eliteseriens skammekrok. Men selv uten disse to så er det et slagkraftig mannskap vi møter. Spesielt topptrioen Ibrahimaj, brunkrem… eh Høiland, og Tripic har plaget mange forsvar i de 20 foregående rundene. Spesielt sistnevnte har vært i vinden, og må stoppes. En rettvendt Tripic er en av landets beste ballførere, og han kommer seg ofte inn i boks eller ned mot dødlinjen.

I denne kampen må vi finne tilbake til det beste mot Glimt. Viking stiller med en løpssterk midtbane, og tempoet må holdes høyt om denne skal brytes ned. Det blir etter all sannsynlighet et veldig ballsikkert Oddlag, siden både Bjørtuft og Oldrup stiller i midtforsvaret. Dermed bør vi kunne se et gjestelag som er i stand til å gjøre veldig raske vendinger, som med det skaper mye rom på kantene. Da vil våre kanter få mye plass å boltre seg på, og det blir enda bedre om Ruud og Risa klarer å fylle på. Det har vært en suksessoppskrift før, og kan bli det igjen.

Vi håper å se mange sorte og hvite på stadion i dag. Om du ikke er på vei nå så er det nok for sent, men om du skulle slumpe te å være i Stavangerområdet, så vet du hvor du bør befinne deg kl. 18.00.

Men om du er i hjemlige trakter, så er du hjertelig velkommen på Fort Falkum. Her åpnes dørene kl. 16.30.

Heia Odd!