Hvorfor så bitre, drammensere?

Vi føler oss ikke helt velkomne i Drammen.

Snarere tvert imot vil jeg si at bannlyst er ordet som kan brukes for å beskrive hvordan vi føler oss i den gamle industribyen. Odd-supportere har i de senere årene heller ikke vært særlig velkomne på byens utesteder. Det virker som om de er bitre over et eller annet, jeg aner ikke helt hva. Det blir stadig observert et harselas mot Odd-supportere på ulike kommentarfelt på internett. Størsteparten av kritikken av Odd kommer ikke overraskende nok fra Drammen. Hvorfor så bitre, drammensere? De burde jo vært strålende fornøyde. Det måtte jo tross alt en trener fra Grenland til for å gi gullet tilbake til Drammen by etter 43 år.

Viktig medaljekamp

Vinneren av fredagens kamp blir trolig medaljevinnere i årets tippeligasesong. Derfor er det viktig at folk møter opp på stadion. Oddrane har fått tildelt i overkant av 700 billetter på bortefeltet og personlig så tror jeg, og håper at vi kan fylle 200 av de setene.

Det å tape en kamp i medaljestriden mot akkurat Godset er en lidelse jeg håper jeg ikke får oppleve. Helgen kan bli ganske grå om ting ikke går veien der borte. Ett poeng skiller lagene fra hverandre når fire kamper gjenstår. Begge lagene har vært i storform denne høsten. Og det ender aldri uavgjort når de to lagene møtes.

Odd har ikke vunnet i Drammen siden 2010. Etter en utrolig bra og ikke minst jevn sesong i fjor, har Odd variert litt mer i år. Men de har vært gode på bortebane. Typisk nok har Godset vært best på hjemmebane. Med Espen Ruud ute med karantene er et tap for Odd, men jeg krever en enorm viljestyrke og spillerlyst på Marienlyst. Hvem som er inn og ut på Godsets lag orker jeg ikke bruke energi på. Skal vi ha medalje i år må vi vinne denne kampen.

Lokaloppgjør av betydning

Godset mot Odd. To klubber som kjenner hverandre godt. To klubber med stor andel lokale spillere i stallen. Det gir oppgjøret en dimensjon ekstra. Selv om Sandefjord ligger nærmere Skien geografisk, har Drammen og Godset vært en mye større rival. Og siden laget fra hvalfangstbyen omtrent annethvert år spiller i en annen divisjon enn oss, blir Godset-kampene sett på som lokaloppgjør. Sandefjord er en klubb som vi omtrendt henter seks poeng på i hver sesong vi spiller i samme divisjon. Godset er et mye større spenningsmoment. Toppkampen i Drammen er et møte mellom to trenere som kjenner hverandre godt. Det var Dag-Eliev Fagermo som hentet Bjørn Petter Ingebretsen til Godset. Sistnevnte sa til Telemarksavisa tidligere denne uken at han og Dag-Eilev var mer lik enn folk skulle tro.

Nytt bortefelt

Forholdene på Marienlyst har ikke vært blant de beste i Tippeligaen. Det at Odd supporterne er forhatt i Drammen trenger nødvendigvis ikke å smitte over på stadions vakthold. I år har bortesupporterne i midlertid fått et nytt bortefelt i klokkesvingen. Dette er en oppgradering fra i fjor da vi stod på enden av en gyngende langside som ikke slettes ikke var gyngende som følge av gode prestasjoner på banen, men snarere en dårlig tribune.

Fredag ettermiddag er ikke akkurat optimalt for en tippeligakamp. Og med den nye TV-avtalen opp til vurdering ser det ikke akkurat lysere ut for at fotballkampene på øverste nivå skal spilles på søndager, som de en gang gjorde før i tiden. Heldigvis er det ikke så langt for oss supportere å reise til Drammen. Jeg både gruer og gleder meg til kampen i morgen. Jeg har en tendens til å snakke litt for høyt i forkant av fotballkampen, og denne gangen er ikke et unntak. Dette er kampen jeg ikke kan tape.

Denne artikkelen er en del av Aftenpostens supporterprosjekt, hvor 2-3 supportere fra hver tippeligaklubb skriver om norsk fotball. Denne artikkelen, samt alle andre artikler i prosjektet kan du lese på www.aftenposten.no/fotball/supporter. Den opprinnelige artikkelen kan du finne her. Den enkelte forfatter er selv ansvarlig for det som blir skrevet, og det er ikke nødvendigvis i tråd med det som Aftenposten eller Oddrane mener.

%d bloggers like this: