Reisebrev fra Åland

Da Oddrane herjet på østersjøen!

Årets europacup er én runde gammel, og vi har lagt bak oss vår første tur i internasjonalt farvann. Dette ble en reise vi kan se tilbake på med glede!

En pen bukett Oddere tok et tidlig farvel med senga, for å rekke avreise fra Grenland i fem-tiden onsdag 6. juli. Det var nok et hardt oppgjør for enkelte, men hva gjør man vel ikke for Odd? Sjefen bak rattet(Ragnar Nørstrud) tok oss først til Sandefjord, der Color Line og frokostbuffé ventet på de tilreisende.

På den andre siden av pytten vendte vi straks snuta mot Stockholm, hvor Connect Hotel ventet. Sett i ettertid kanskje ikke et losji å hige etter, men det er jo en opplevelse å sove på uvaskede rom uten sengesett, med skitne toaletter, uten service i resepsjonen, uten rent vann i mugga og med mat med øyensynlig vis magesyrefremkallende egenskaper? Vi liker hvertfall å se positivt på det! Det skal vi ha.

Så ble det her natta ble tilbrunget. Majoriteten av oss valgte å dra ut for å se en amatørkamp mellom Portagul og Welas, men hvem har fortalt svenskene at de kan ta fri hele sommeren? Hverken pub eller restaurant var å finne i kilometers radius, og det i selve hovedstadens utpost Älvsjö. Dermed måtte de publystne hive seg i en taxi, som måtte bruke over 400 kroner for å finne nærmeste tappekran og storskjerm. Vi synes det er veldig dårlig gjort å ta fri; hvertfall når de vet at vi kommer på tur. For de følger jo med på oddranedåttcom …

Uansett; kamp ble bevitnet, og alle overlevde natten på Stockholms (sannsynligvis) dårligste hotell. Selv de uten luft på rommet klarte det! Overmennesker, det der det dere er. Men om kl. 5 var tidlig på onsdag, så var kl. 5 minst like tidlig på torsdag. Da rullet bussen bort fra hotellet, for å finne Värtahamnen. Etter en konsultasjon med en litt for lav bro fant vi endelig veien, billetter ble utdelt og reisefølget kunne imøtegå monsterskipet Baltic Princess. Nesten 3.000 gjester presset seg ut og inn på Tallink Siljas stolthet, og det bare på småpene femten minutter. Her har dere kanskje noe å lære, alle dere andre?

Baltic_Princess_Helsinki_2010-07-10

Drøyt seks timer senere fikk vi Ålandsk jord under føttene. På denne solfylte dagen bar det rett til Dino’s Bar & Grill, vår samlingsplass for dagen. Og dette skuffet ikke; hverken dagen eller stedet. Sola ble bare varmere og varmere mens kampstart nærmet seg, og stemningen like så.

Da klokka nærmet seg 19.00 (finsk tid) begynte turen bort til Wiklöf Holding Arena. Etter en liten tur innom vår ålandske venn Anton, så sto vi bi på tribunen, klare for å bevitne og krydre det siste kapittelet i første del. De fleste av dere har nok fått med dere oppgjøret, eller i det minste resultatet, så den kjedsomheten hopper vi elegant over.

image

Etter kamp bar det ned til sentrum igjen, hvor våre gjestfrie ålandske venner hadde rigget opp storskjerm i anledning den andre semifinalen, mellom Tasklynd og Frinkrake. Dessverre var tiden knapp, og før andre omgang brøt ut, var reisefølget på vei til Långnäs og en av øyas mange fergeanløp. Og sannsynligvis den mest ødeliggende som sådan. Der måtte vi slå ihjel en drøy time, før Baltic Princess kom og gikk igjen før man fikk fuktet pupillene.

Ombord på prinsessen ventet både nattklubb og nyoppredde senger, hvorav alle kunne ta del i det man hadde behov for. Noen fant gleden i en god natts søvn, mens andre danset seg over østersjøen.

Tilbake i Stockholm, så bar det rett hjemover, via Strømstad – Sandefjord. Mange var nok slitne etter timesvis på reisefot, men vi kunne alle se tilbake på en tur med mange flotte opplevelser. Vi gleder oss til fortsettelsen!