Reisebrev fra Dortmund

En helg uten Odd-kamper er en helg uten det store høydepunktet. Derfor benytter vi anledningen til å se tilbake på den flotte turen til Tyskland!

Dortmund 1
Bortetribunen før kampstart.

#Theoddadventure er definitivt over for i år, men det har vært en fantastisk reise. Vi har blitt kjent med nye steder, nye klubber og nye supportervenner. Sist var det som kjent Dortmund som sto på menyen, og vi fikk smake på en utsøkt rett. Gjennom dette reisebrevet ønsker jeg å fortelle om alt det morsomme som skjedde på denne turen. Det bør bli til glede for de som ikke var der, og forhåpentligvis bidrar det til å trekke frem de hyggelige minnene for alle som tok turen.

Reisen startet onsdag ettermiddag. 95 reiselystne Oddere hev seg på bussen på Fort Falkum, Skien, Porsgrunn og Moheim, og første delmål var Larvik og Superspeed. Der ventet buffét m/ gratis vann og juice, noe som nok falt i smak hos de fleste. Etter ankomst Hirtshals ventet drøyt ti timers kjøring, noe som reisevante Oddere tok fatt på med glede. I partybussen, som jeg befant meg i, var stemningen upåklagelig, og alle så frem til dagen som skulle komme.

Vel fremme valgte noen å ta inn på hotell for å få noen timer på øyet, mens andre heller ville bruke timene på å sjekke ut Tysklands syvende største by (pr. 2007). De aller fleste fant veien til utelivsbydelen Alter Markt, og da spesielt baren Maximilian. Ettersom kampstart nærmet seg ble Alter Markt hvitere og hvitere, og et par hundre nordmenn skapte ekte europacupstemning i hjertet av den stolte fotballbyen.

Dortmund 2
Alter Markt

Dog var kampstart like om hjørnet, og et par timer før avspark dro de fleste av oss opp til enorme Westf … Signal Iduna Park. Aldri før har Odd spilt for så mange mennesker, ei heller andre norske klubber. Jeg tror ikke jeg var alene om å bli overveldet da jeg endelig fant veien inn på bortetribunen. Dette anlegget er massivt! Det er så stort at det er lett å tro at man er innendørs, og ikke under åpen himmel.

Jeg regner med at de fleste av dere bevitnet kampen, eller i det minste registrerte resultatet, så derfor kommer det ikke noe referat her. Jeg vil heller trekke frem det som skjedde på tribunen, for det var usannsynlig morro.

At vi synger og lager liv er ikke noe nytt, men denne dagen gav noe ekstra. Det var ikke det at vi var mer høylydt enn vanlig, men jeg merket at alle ville gi alt, til tross for at spillet ikke gikk vår vei. Og jeg tror alle kjente at noe spesielt var i gjære da 7-2-scoringen ikke stoppet Oddrane fra å synge. De neste 30 minuttene var magiske … Mye takket være dette, så ble dette det deiligste 7-2-tapet vi noensinne kommer til å oppleve. Det var fullt fortjent at vi Odd-supportere fikk skryt for dette, selv om rosen tidvis har vært overveldende.

Etter kamp bar det rett hjem igjen. Stemningen var god, men adskillig roligere enn på turen nedover. Vel hjemme var de fleste enige i at dette var en kjempetur, og at vi må gjøre alt vi kan for å få til nye Europa-eventyr.

Nå er det definitivt slutt for #theoddadventure anno 2015. Det har vært en givende reise, som har tatt oss til fantastiske steder som Tiraspol (og Chisinau), Dublin, Borås og Dortmund. Alle disse besøkene har gitt oss i Oddrane en hunger for mer, da vi nå kan se tilbake på én av de beste somrene i supporterklubbens historie, hvertfall når det gjelder reiser. Vi er imponert og ydmyke over minnene vi har skapt sammen, og denne sommeren viser hvilken kraft som ligger i at alle trekker i samme retning. Nå må vi kjempe sammen resten av sesongen, og håpe på at vi får muligheten til å reise ut på nye tokt neste sommer.

Fremad, Odd!