TIFO

TIFO Oddrane

Hva betyr tifo?
Ordet tifo er en forkortelse for det italienske ordet tifosi, som betyr supporter.

Tifo = supporter, og hva så?
Tifo har blitt en fellesbetegnelse på tribunearrangementer når spillerne entrer banen. En kan saktens spørre seg om hva som er vitsen, i og med at arrangementene koster vanvittig mye og krever voldsomt med planlegging og jobbing. Alt ettersom hvor omfattende det er.

Tifo dukket opp i Sør-Europa etter krigen (1945), men da bestod det bare av flagg og kasteruller. Først på 70-tallet ble det organisert. Torinos supportere var først ute med å bruke nødbluss, etter dette tok flere og flere etter, og i dag har nesten alle italienske lag tifo arrangement på sine kamper. Første gangen en hel stadion deltok på tifoen var i forbindelse med kampen Roma – Juventus i 1986.

Kanari-Fansen var først ute i Norge, da de begynte med gule og svarte kasteruller når Lillestrøm entret banen.

Oddranes første tifo-gruppe fikk sin oppstart romjulen 2001 av Tom Erik Thorsen og flere andre ivrige ildsjeler. Siden den gang har det vært mange ulike innslag av bannere, tostangsflagg, stripes, mosaikk, kasteruller og ikke minst bluss. Hvem husker vel ikke den flotte stemingen da man vartet opp med et gedigent langt banner med utklipte bokstaver som dannet teksten:”Falkum brenner for Odd!” og bak banneret brant blussene? Vi kan saktens mimre om gode tifo-tider, men vi kan saktens få det til igjen!

Oddrane supporterklubb håper flere ildsjeler vil bidra med idéer og ikke minst hjelpe til i forkant og på kamp, slik at det blir liv på stadion.

%d bloggers like this: