Tjuende dag i Oddvent!

Hva bringer den tjuende dagen oss?

Gutta triumferte en rekke ganger på fremmed gress, og én av de viktigste (og tøffeste) seierne kom på Fosshaugane Campus 20. april. Oddrane hadde startet historisk godt, og med null hull lå laget i ryggen på Bart Ballklubb.

Ingen av lagene pekte seg ut de første 30 minuttene, og det eneste som evnet å høyne tempoet på blodpumpa var et par relativt farlige forsøk fra utenfor boksen. Men etter den første halve timen ble det futt i sakene, og dagens pipemisbruker fikk ved flere anledninger gleden av å sole seg i rampelyset. Først ved at sogningene mer eller mindre berettiget skrek på straffespark, og deretter da han på uforståelig vis annullerte en helt adekvat uskyldsren Occéan-nettkjenning.

Og det skulle ikke bli mindre hett etter pustet i bakken. Etter ti minutter med 2. omgangsspill sendte Hannu Patronen (udiskutabelt) Bentley i bakken i boksen, men det store spørsmålet er om finnen flakset seg til å treffe ballen først. Med kilometertykke Oddebriller var avgjørensen med særdeles knapp margin korrekt …

Frem steg en behersket rogalending, i kraft av Jone the Bonemachine. Saftmisbrukerne (ja, begge to) forsøkte å psyke ut Jonebassen, dog uten hell. Ball gikk en vei, keeper en annen.

Eirik Bakkes lag innså alvoret, og trykket på fremover. Flere store sjanser ble skapt, men hver gang sto rekordjager, etter 68 minutter; rekordinnehaver, Sondre the Yellow Wall i veien. På den andre siden kunne Både Zekhnini og Halvorsen avgjort på tampen, men heldigvis så holdt 1-0 helt inn.

Dermed klarte gutta å legge et ekstra press på Eggebrigtsens leiesoldater.