Tjuetredje dag i Oddvent

DET ER IKKE LOV Å RISTE PÅ PAKKENE!

T-skjorta fra Cubus kan knuse.

Nå er det bare timer igjen til nissen ramler ned pipa (han setter pris på at eventuelle flammer slukkes i god tid), og alle gleder seg. Men denne kalenderluka er dedikert til én vi etter alle solemerker mister ved nyttår.

Som et noe avskrevet blad tok fotballfrueherre og twitterkonge Lars Kristian Eriksen turen fra Romerike til vakre Skien. For omtrent fem år siden ble meisel satt mot stein, og du sa at dette er ditt livs eventyr. Liker vi å tro, hvertfall. Og så bosatte du deg i Siljan.
Deg om det.

Og det startet så bra! Allerede i innledningen fikk du anledningen til å møte dine gamle lillestrømske kompiser til poengdyst. Det ble en kamp som huskes for lite annet enn at vi vant. Bortsett fra monsterraidet i det 62. minutt.

På sedvanlig vis tok Odd alle kontringsmuligheter med begjær, og gutta dundret fremover etter et gjesteangrep. Ut av intet fikk vi bevitne en sunnmørsk rakett opp langs høyrekanten, og her ble det ikke spart på kruttet. Lassebassen lekte seg med ballen på 14-15 meter, og øynet en ørliten glippe mellom keeperhanske og nærmeste kryss. Easy-peasy tenkte nok Lassemannen da.
Det var så jævlig deilig!

Nesten på linje med Ramles avskjedsgåll i siste hjemmekamp enda et par sesonger tilbake, og da henger det høyt oppe. Eriksenkrysset, det er hellig.

Dessverre var ikke fortsettelsen like festlig, og også den påfølgende sesongen virket som de sekundene det tar fra du tenner på raketten, til det smeller. Liksom litt avventende og uten futt.

Men det var aldri kjedelig! Takket være alle dine ablegøyer, krumspring og konesamarbeid, så skjedde det jo alltid noe! Kanskje ikke tilsiktet til enhver tid, men litt leven har aldri tatt livet av noen (så lenge det skjer før kl. 21. 00, og går under en decibelgrense på 75 (eller deromkring) målt på fem metersish avstand. Det er jo Telemark, det og).

Så begynte det å skje ting, også på banen.

2014 ble et deilig år for alle som digger Lasse, og 2015 ble enda bedre. Du var sjef! El Rey som stopper sammen med El Capitano. Helt rått, vått, godt.
Og all honnør både var og er fortjent.

Men så ble dette året en liten nedtur. Dessverre er det ikke alt vi kan gjøre noe med.
Én ting er sikkert:
Du vil bli savnet!

NB: Om du mot alle hint og huskjøp likevel skulle bli, så kan vi godt resirkulere denne luka om, la si … fem år. Bare med litt mer fyll.