Tredje dag i Oddvent!

Hva skjuler seg bak den tredje luken?

Ikke siden noensinne har en back scoret tre mål i Tippeligaen. Aldri! Ihvertfall ikke før 11. september 2016 …

3 mål fra en forsvarer, kan du erindre forrige gang det forekom?

Uansett, så kan vi her sende minnene tilbake til en varm septemberaften, hvor en sober høstjakt skulle korrigeres på Åråsen. Fuglene hadde rukket å sende én ball bak kassa, og stemningen var som sådan ikke på topp.

Det hjalp seg dog rett før hvilen, da vår helt tok i et realt nittimetersløp. På motsatt kritt hadde Zekhnini parkert all motstand, skåret inn i banen og selvsikkert trillet ballen inn mot boks og sentrum. Dagens protagonist tok sats, og banket ballen ned i lengste hjørnet. En nær perfekt inngang til pausepraten!

Og det skulle bli enda bedre. 20 minutter etter pustet i bakken, sto vår saviour fram igjen. Mesteren forutså at Mohamed Ofkir kom til å lage et stort hull i lufta på kanten av boksen, så han lurket lurt i bakgrunnen. Ett rykk og én Cruyff-vending senere var nevnte Ofkir borte, og Espenbassen hadde hele boksen for seg selv. Istenden for å finne en Occéan eller en Berg, valgte Ruud å skyte selv. Vi tør påstå at det var ganske vellykket.

Og lenge så det ut til at dette lille mesterstykket skulle være nok. Men da kanarifævvlane rota seg til å denge inn en gåll fem minutter før slutt, så måtte helten trå til en siste gang. Alt håp var på vei ut døra da klokka allerede hadde veltet over de 90, men gutta skulle få en siste sjans. På dødball, fra 18 meter. Bak ballen sto Ruud og Bentley.

Der og da leder dette meg til en liten digresjon; en trivelig anekdote.

For situasjonen var helt lik da vi møtte Stabæk på Nadderud tidligere i år. Følgende samtale mellom to Oddere fant sted rett før sparket … nesten ordrett, sånn ca.:

Odder 1: «Tipper Ruud tar den»

Odder 2: «Nei, tror Bentley tar den. Samma det igrunn, så lenge den går i kassa».

Som alle husker, så ble den tatt av Bentley. Et meget heldig valg, sånn sett i ettertid.

De samme Odderne sto sammen på Åråsen, og da ble dette luftet:

Odder 1: «Tipper Bentley tar den»

Odder 2: «Nei, tror Ruud tar den. Samma det igrunn, så lenge den går i kassa»

Snakker vi nytt mantra her?

Samma det igrunn, så lenge den går i kassa.

http://www.odd.no/embeded-player/videoId/1edqjnx4or1g41j5qr7225utac/title/Sammendrag%20av%20Lillestrøm%20-%20Odd