Trettende dag i Oddvent!

Hva venter oss bak ulykkestallet?

Det er mange som har gitt sitt bidrag på banen i år, men ingen har vært mer involvert i Odds nettkjenninger enn Espen Ruud, Bentley og Olivier Occean. Med 13 målpoeng hver ligger de alle i toppsjiktet i NIFS’ poengliga, hvorav Occéans fire indirekte assists fører ham opp på andreplass.

Espen startet assistsankingen allerede i første kamp, hvor hans nest siste pasning bidro til å senke Rosenborg på Skagerak Arena. Siden det har han jevn og trutt servert andre sesongen igjennom. Scoringsmessig har han vist at han nok en gang er en av ligaens farligste backer; Faktisk er han med sine fem mål den giftigste rene forsvareren i serien. Det er dog en tittel han må dele med Fredrik Semb. Og det skal selvsagt nevnes at tre av disse nettkjenningene kom i samme kamp.

Bentleys sesong startet noe senere, og det var først på høsten at det løsnet for den nigerianske trollmannen. Den første scoringen kom allerede i fjerde kamp (i siddisland), men poenginnhentingen gikk tregt. Først da Bentley regisserte Odds andre mål mot Molde 16. mai løsnet det, og med de fire påfølgende kampene ble det fire målpoeng på karen i den perioden. Deretter gikk det noe tregere igjen, men han fikk en fin avslutning med tre assist på de tre siste kampene.

Odds ubestridte toppscorer er nok en gang Olivier Occéan. Hans elleve nettkjenninger holdt til 3. plass på toppscorerlisten, bak to tøysegutter fra provinslandsbyen og bart city. Det tok likevel tid før Olly fikk gang på målmaskinen, og vårsesongen var nesten kjemisk fritt for kanadiske jubelscener. Først hjemme mot Glemt 1. mai løsnet det, og da med to av typen. Riktignok hadde han rukket å være nest sist på ballen ved flere anledninger, så lagets eldste var så absolutt delaktig også på våren. Men det var først og fremst på høsten at han viste sine sterke sider, bokstavelig talt. Gåll på gåll ble innsatt, og på de 16 siste kampene scoret han i snitt annenhver gang.